thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
2h 0min
porcja/porcje/porcji
24 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 12/06/12
zmieniono dnia: 12/06/12

Składniki

kruche ciasto

  • 600 g mąki
  • 200 g cukru
  • 3/4 opakowania proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka startej skórki z cytryny
  • 250 g masła
  • 2 żółtka
  • 1 białko jajek
  • 5 łyżek mleka
  • 2 łyżki kakao

masę serowo-brzoskwiniową

  • 500 g twarogu tłustego
  • 70 g cukru pudru
  • budyń waniliowy (proszek)
  • 5 łyżek mleka
  • 1 jajo kurze
  • duża puszka brzoskwiń

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Sernika biało-czarnego z brzoskwiniami
  1. 1. Do naczynia miksującego wkładamy wszystkie składniki oprócz kakao. Mieszamy przy pomocy kopsytki 2min.30 sek./Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" /Ciasto"Ciasto" .

    2. Ciasto dzielimy na dwie części do jednej dodajemy kakao i mieszamy 30 sek./Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" /Ciasto"Ciasto" .

    3. Obie części ciasta zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 45 minut.

    4.Myjemy naczynie miksujące. Przygotowujemy masę serową:  do naczynia wkładamy twaróg, cukier puder, budyń wymieszany z mlekiem oraz jajo. Mieszamy 1min. 30 sek./obr.4.

    5. Odsączamy brzoskwinie z puszki.

    6. Na wysmarowanej masłem i posypanej bułką blaszce kładziemy ciemne ciasto. Ja ścierałam je na tarce i przygniotłam ręką. Na to kładziemy masę serową. Na to brzoskwinie. Na koniec przykrywamy jasnym ciastem. Pieczemy ok. 1 godz. w 170 stopniach. w zależności od piekarnika.

    SMACZNEGO!!!!

     

Porady

Można posypać cukrem pudrem i udekorować listkiem świeżej mięty.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

SERNIK CZARNO-BIAŁY Z BRZOSKWINIAMI

Wydrukuj:

Komentarze

  • listopada 20, 2016 at 14:18
    3.0

    Zrobiłam wczoraj ten serniczek, ale średnio wyszedł. Po pierwsze jest za słodki, ale to akurat kwestia gustu, po drugie masy serowej jest za mało w proporcji do ciasta. Masa ledwie przykryła cieniutką warstwą ciasto, a gdy się je rozkroi to jest dużo ciasta, ledwie serka i trochę brzoskwin. Robiłam wszystko wg przepisu, więc jeśli ktoś też będzie go robił to polecam zrobić więcej masy serowej.

  • grudnia 22, 2014 at 01:13

    Witam ciasto rewelacja polecam Cooking 7

  • czerwca 14, 2012 at 20:08

    Ja też czasami robię takie ciacho właśnie z brzoskwiniami tmrc_emoticons.D jest pyszne tmrc_emoticons.D

  • czerwca 13, 2012 at 01:36

    Bardzo zblizone do tego, ktòre i ja czasem robietmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)  Pychatmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: