 
                                            
                                    Składniki
WIERZCH CIASTA
- 100 g cukru
- 4 białka
- 1 budyń śmietankowy lub waniliowy
CIASTO
- 200 g mąki
- 180 g masła miękkiego
- 100 g cukru bialego
- 4 żółtka kurze
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Motylek Motylek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Żółtka i cukier do naczynia, założyć motylek i 3min/ 37st.C/ obr.3 
- Zdjąć motylek, dołożyć mąkę i masło 1min/inetrwał - Ciasto będzie dość rzadkie, ale nie lejące. Wyłożyć je na tortownicę o średnicy max 25cm i piec 30 minut w nagrzanym do 170 st.C piekarniku (do zrumienienia). 
 
- WIERZCH CIASTA - Naczynie dokładnie umyć i wysuszyć. - Do naczynia dajemy 4 białka, szczyptę soli i kilka kropli octu. Zakładamy motylek i ubijamy pianę 4 min/37st. C/ obr.3. Piana powinna być szklaca. Ubijamy dalej na obrotach 3 i temp. 37st., dosypujac powoli cukier, potem budyń. - Pianę wykładamy na podpieczone ciasto, układamy na niej truskawki lekko wciskajac i ponownie do piekarnika na około 30minut, temp.180 st.C ( do zrumienienia) - S M A C Z N E G O 
CIASTO
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Podoba mi się, że "utylizuje" się wszytkie jajka, składniki są proste i jest ich niewiele. Nie ma w nim proszku do pieczenia a i tak wychodzi puszyste. Dość suchy spód jak na mój gust, ale i tak ma swój urok. Bardzo proste i smaczne ciasto - na pewno wrócę do przepisu! 
            
Placek bardzo smaczny. Zrobiłam z borówkami amerykańskimi zamiast truskawek (wcześniej też z truskawkami). Niestety górna warstwa nie trzyma się tak jak na zdjęciu i opada. Co mogę robić nie tak?
Bardzo smaczne u góry jakby bezowe chmurki 🍰 polecam
Pyyszneee 🍓 😍
Zanim upiekę mam jedno pytanie czy masło roztapiamy?
Petarda !!! Zniknęło w pół godziny. Bardzo polecam.
Właśne sie piecze i wygląda smakowicie
czy ocet jest konieczny? Właśnie zabi "Brak obrotów wstecznych" erałam się za pieczenie a tu octu brak w szafce
"Brak obrotów wstecznych" erałam się za pieczenie a tu octu brak w szafce  
  "Brak obrotów wstecznych" będę ogromnie wdzięczna za szybką odpowiedź
"Brak obrotów wstecznych" będę ogromnie wdzięczna za szybką odpowiedź
w końcu zrobiłam i wpełni się zgadzam z poprzednikami pycha 5 daję