 
                                            
                                    Składniki
Dekoracja
- 50 g wiórki kokosowe
- 2 łyżeczki masła
Krem
- 0,6 litra mleka 3,2 %, 2,5 szklanki
- 2 bułki czerstwe
- 1/4 cukru, 1/4 szklanki
- 100 g wiórek kokosowych
- 250 g masła w kostce
- powidła śliwkowe
Biszkopt
- 8 jaj
- 8 płaskich łyżek mąki
- 8 płaskich łyżek cukru
- 2 płaskich łyżek oleju
- 2 płaskie łyżki proszku do pieczenia
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Motylek Motylek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Na patelni rozpuścić 2 łyżeczki masła, wrzucić wiorki i uprażyć na złoty kolor. - Na górę biszkoptu wyłożyć 1/3 masy, na to posypać uprażonymi wiórkami. - Smacznego.  
- W 2,5 szkl. mleka namoczyć bułki, dodać 100g wiórek kokosowych i zagotować. Ostudzić. Dodać 250g. masła i wymieszać Obr. 6, / 1 min. - Na wystudzony, przecięty na pół biszkopt, wyłożyć powidła śliwkowe, następnie 2/3 masy kokosowej, przukryć biszkoptem. 
- Blachę o średnicy 22cm. Wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. - Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. (Obr. 5, ubijać tak długo aż się ubiją.) dodać żółtka (Obr. 1.5/1min.) - Dodać olej i wymieszać. Przelać do miski. Dodać mąkę i wymieszać delikatnie łyżką drewnianą. (Mąkę dodawać stopniowo po 2/3 łyżki) - Gotowe ciasto przełożyć do przygotowanej formy. Piec 180 stopni, 25/30 min. 
Dekoracja..
Krem
Biszkopt
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Można jeść to ciasto od razu po przygotowaniu czy wymaga leżakowania w lodówce?
Dodaję do wypróbowania Pozdrawiam
 Pozdrawiam
Ja robiłam wczoraj... mmm...
To ciasto robiłam kiedy nie miałam jeszcze TM. Zupełnie o nim zapomniałam. Na pewno go zrobię