 
                                            
                                    Składniki
masa
- 3 opakowania budyniu waniliowego
- 1 litra mleka
- 8 łyżek cukru
- 250 g margaryny
ciasto
- 1szklanka wody
- 125 g margaryny
- 1szklanka mąki
- 5 jaj
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. CIASTO: - woda i margaryna gotować 7min/100st./obr. 1 - następnie dodać przez otwór mąkę, jaja i proszek do pieczenia zarobić ciasto 2-2,30min/  "Ciasto" "Ciasto"- Ciasto wyłożyć na blachę natłuszczoną wyciskając poprzez rękaw cukierniczy formując eklera. Piec 200-230st. aż się lekko przyrumienią. Wyjąć i przekroić każdy poziomo. - 2. MASA: - Do  "Blokada naczynia miksującego"  włożyć budyń, mleko, cukier wymieszać 15s/obr 3 następnie gotować 5min/100st./ obr. 1 (musi zgęstnieć delikatnie) "Blokada naczynia miksującego"  włożyć budyń, mleko, cukier wymieszać 15s/obr 3 następnie gotować 5min/100st./ obr. 1 (musi zgęstnieć delikatnie)- W osobnej misce utrzeć margarynę i następnie dodać letnią masę. - 3. Do każdego Eklera można wstrzyknąć masę lub przekroić wzdłuż i nałożyć masę łyżeczką. 
Eklery
Porady
górę eklerów można udekorować rozpuszczoną goszką czekoladą lub lukrem czy cukrem pudrem posypać
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Nie umieszcza się przepisów, jak się nie potrafi gotować... kompletna klapa a nie EKLERY... ciast zupa, krem zupa... MASAKRA!
Przepis jest nieprecyzyjny. Z podanego sposobu przygotowania, ciasto ma kosystencję wodnistą, jajka powinno się wbić do masy dopiero po jej wystygnieciu, inaczej jaja się zaparzą, a ciasto nie wyrośnie. Zalecam wszystkim, którzy chcą zrobić eklery/ptysie po raz pierwszy, żeby nie sugerować się powyższym przepisem, tylko sprawdzić inne.
Dzieki za przepis. Właśnie upiekłam eklerki są rewelacyjne 
 
Zdjęcie piękne lecz nie z tego przepisu.