 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                1h 0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                1h 20min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     0 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 5
opublikowany: 12/02/17
                            
                zmieniono dnia: 12/02/17
                    Składniki
Drożdżówki serowe ślimaki
- 220 g mleka
- 40 g świeżych drożdży
- 60 g cukru
- 500 g mąki
- 50 g masła, rozpuszczonego
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 jajo
- Nadzenie serowe:
- 250 g twarogu
- 1 opakowania cukru wanliowego
- 50 g cukru
- 1 jajo, do smarowania
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Mleko drożdże i cukier mieszamy 2 min 30 s/37°C/obr. 1[/b].
 Dodajemy pozostałe składniki na ciasto, wyrabiamy 2 min 30 s/ "Blokada naczynia miksującego" / "Blokada naczynia miksującego" / "Ciasto" . "Ciasto" .
 Ciasto przekładamy do miski, przykrywamy ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 30-40 minut.
 Przygotowujemy nadzienie serowe wkładamy wszystkie "Blokada naczynia miksującego" składniki ucieramy 2 minuty obrót 5.Do sera można dodać rodzynki lub startą skórkę z cytryny opcjonalnie . "Blokada naczynia miksującego" składniki ucieramy 2 minuty obrót 5.Do sera można dodać rodzynki lub startą skórkę z cytryny opcjonalnie .
 Ciasto rozwałkowujemy na ok. 2 mm w kształt jak najbardziej zbliżony do prostokąta smarujemy przygotowanym nadzieniem serowym. Zwijamy wzdłuż dłuższego boku w rulonik. Tniemy na talarki o grubości ok. 1,5 cm, ustawiamy je na blaszce w dużych odległościach. Smarujemy po wierzchu jajkiem .
 Pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez około 10-15 minut.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
ulubione