 
                                            
                                    Składniki
- Ciasto:
- 5 jaj
- 200 g.cukru
- 60 g.mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- Krem:
- 250 g. margaryny
- 500 g.mleka
- 30 g.mąki ziemniaczanej
- 20 g mąki pszennej
- 1 cukier waniliowy
- 50 g cukru
- Galaretka z brzoskwiniami:
- 1 puszka brzoskwiń
- 4 galaretki, cytrynowe
- Polewa czekoladowa:
- 50 g.margaryny
- 3 łyżki cukru
- 3 łyżki kakao
- 30 g wody
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Ciasto: - Cukier zemlec na cukier puder 10 sek. obr.poz.10, dodac jaja i ubijac na puszystą masę(motylek) ok. 3-4 min obr.poz.3-4 pod koniec ubijania dodac kakao, mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia .Ciasto wylewamy na tortownicę i pieczemy ok. 30 min 180* C . Po ostudzeniu ciasto przekrawamy na dwa placki. - Krem: - Z podanych skladników gotujemy budyń ok.5 min 100*C obr.poz.2 (motylek). Po wystudzeniu ucieramy z kostką margaryny na puszystą masę . - Galaretka: - Brzoskwinie odcedzamy i sok łączymy z wodą aby uzyskac 3 szklanki płynu. Zagotowujemy sok z wodą i rozpuszczamy w nim galaretki. Wszystko studzimy i dodajemy brzoskwinie pokrojone w drobną kostkę. - Polewa czekoladowa: - Do naczynia miksujacego włozyc wszystkie składniki na polewę , podgrzac 2 min. 60* C obr.poz.1. Polac górną warstwę ciasta . - Wykończenie: - Ciasto układamy w nastepującej kolejnosci : - placek- połowa kremu-tężejaca galaretka z brzoskwiniami - placek- reszta kremu- polewa - Całe ciasto najlepiej schłodzic w lodówce.. - Smaczengo ;D 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
hali:Ciasto wyszło mi za rzadkie. Pomysł ciekawy, ale musiałam upiec biszkopt z innego przepisu.
jaki rozmiar blaszki 
            
Wystarczy 60g.mąki ziemniaczanej
czy nie powinno być więcej mąki, tylko 60 g