 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                10min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                1h 5min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     25 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
Ciasto drożdżowe z kruszonką
- 100 g masła
- 100 g cukru
- 170 g mąki pszennej
- 170 g mleka
- 170 g margaryny, do pieczenia
- 170 g cukru
- 80 g drożdży
- 700 g mąki, tortowej
- 2 łyżki oleju, słonecznikowego
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Kruszonka:
 Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na kruszonkę, wymieszać 10 s/obr. 6, przełożyć do innego naczynia.
 Ciasto:
- Do naczynia miksującego wlać mleko, włożyć margarynę, cukier, cukier wanilinowy, jajka i drożdże, wymieszać 2 min/50ºC/obr. 4.
- Dodać mąkę i olej, wyrobić 3 min/  "Blokada naczynia miksującego"  / "Blokada naczynia miksującego"  / "Ciasto" . "Ciasto" .
- Ciasto wyłożyć na natłuszczoną blachę do pieczenia (25x35 cm), posypać kruszonką. Wstawić do zimnego piekarnika.
- Piec: 30 min/100ºC, następnie 25 min/160ºC.
 
- Kruszonka:
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Co się stało z przepisem, przecież w spisie były jajka i cukier wanilinowy. Gdzie mój stary komentarz?
Ja dałam dwa całe jajka. Ciasto wyszło przepyszne. Polecam
Rozumiem, że trzy pierwsze pozycje to składniki na kruszonkę?
W przepisie brakuje ilości jajek.
Najlepsze ciasto drozdzowe jakie jadlam i jedli moi znajomi ten przepis jest mega kazdy byl zachwycony polecam 😊😊😊😊 i dziekuje za ten przepis 😊😊😊 robie to ciadto czesto i za kazdym razem jest jeszcze lepsze 😊😊