 
                                            
                                     
                                     
                                     
                                    Składniki
Ciasto
- 250 gramów mąki pszennej
- 200 gramów cukru
- 1 cukier waniliowy
- 2 płaskie łyżki proszku do pieczenia
- 3 czubate łyżki kakao
- szczypty soli
- 250 gramów masła, roztopione,wystudzone
- 2 jajka
- 200 Coca-Coli, ml.
- 75 mleka, ml.
- 3 łyżki śmietany 30%
- 1 czekolada
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Motylek Motylek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1.Do naczynia wbic jajka i ubijac przy pomocy motylka 1 min. obr.3-4. - 2.Po upływie czasu wyjąc motylek,dodac mleko i roztopione,wystudzone masło oraz coca-colę. - 3.Wyrabiac ok.1 min. obr.4-5. - 4.Przelac do innego naczynia. - 5.Następnie do umytego i wysuszonego naczynia wsypac mąke,cukier,cukier waniliowy,kakao,proszek do pieczenia i szczyptę soli. - 6.Delikatnie wymieszac suche składniki obr.3-4 czas.1-2 min. połączyc z masą wykonaną wcześniej. - 7.Ciasto wylac do tortownicy i wstawic do nagrzanego piekarnika 180 *C piec ok.40-50 min. 
Ciasta
Porady
Czekoladę rozpuścic na polewę.
Smacznego.!
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                                                                                                     
                                                                                                                     
                                                                                                                     
                                     
                     
                     
                                     
                         
                        

 
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Mega pychota!!! Robi sie szybko , ale jeszcze szybciej ginie z blaszki polecam. Ja do środka dodałam posiekanych orzeszków ziemnych.
 polecam. Ja do środka dodałam posiekanych orzeszków ziemnych.
Bardzo dobre i proste w wykonaniu. Polecam
Jak najbardziej. Według własnego uznania.
czyli?? Okrągła 24 czy 26 cm. A może prostokątna??
"Blaszkę" ja używam raczej o normalnych wymiarach
Jaką blaszkę na to ciacho????
Ciasto jest przepyszne i bardzo łatwe
Pyyyszne jeeeest 
 
Smietanka faktycznie do czekolady, powoduje ze czekolada jest aksamitna i nie gestnieje tak predko

Drogie Panie, chyba trzeba rozpuścić czekoladę z dodatkiem tej śmietany, będzie lepsza!
fakt faktem ciasto bardzo dobre ale ta smietana mi chodzi po glowie