Załaduj zdjęcie
    Czas przygotowania
                                35min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                1h 0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     6 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
Brownie z czarnej fasoli
- 400 gramów czarna fasola ugotowana lub z puszki
 - 3 jajka
 - 2 łyżki oleju
 - 2 łyżki kakao
 - 100 gramów daktyli, suszonych, bez pestek
 - 1 łyżeczki sody oczyszczonej
 - 1 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
 - 1/4 łyżeczki sól
 - 1/2 łyżeczki octu jabłkowego
 - 3 łyżki czekoladowych wiórków
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Namoczyć daktyle w gorącej wodzie przez 30 min., odsączyć.
 - Rozgrzać piekarnik do 180 stopni.
 - Opłukać i odsączyć fasolę.
 - Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki (oprócz wiórków czekoladowych) i zmiksować pomagając sobie kopystką (1 min/obr. 6-10).
 - Do naczynia miksującego dodać czekoladowe wiórki i wymieszać 15s/obr.2.
 - Wylać masę na przygotowaną blaszkę (wyłożoną papierem do pieczenia lub posmarowaną masłem).
 - Piec ok 25 min (nie za długo bo będzie suche!). Ciasto jest dobre, gdy wetknięta wykałaczka jest sucha.
 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze