 
        Załaduj zdjęcie
    Czas przygotowania
                                10min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                10min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     4 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 5
opublikowany: 27/07/17
                            
                zmieniono dnia: 31/10/25
                    Składniki
- 500 g kapusty bialej
- 3 marchewki
- 1 cebula
- 2 czubate łyżki cukru pudru
- 1/2 płaskiej łyżeczki soli
- 1/8 płaskiej łyżeczki pieprzu
- 3 czubate łyżki majonezu gęstego
- 6 płaskich łyżek mleka
- 1 i 1/2 płaskich łyżek octu jabłkowego
- 2 płaskie łyżki soku z cyryny
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Najpierw przygotowujemy dip - składniki cukier puder, sól, pieprz, majonez, mleko, ocet jabłkowy i sok z cytryny wkładamy do  "Blokada naczynia miksującego" , mieszamy 5 sek. Obr. 2, następnie przelewamy do pojemnika. "Blokada naczynia miksującego" , mieszamy 5 sek. Obr. 2, następnie przelewamy do pojemnika.
 Do "Blokada naczynia miksującego"  wkładamy pokrojoną kapustę, marchew i cebulę - rozdrabniamy 20 sek. Obr. 4. Jeśli wystąpi potrzeba ponowić rozdrabnianie. "Blokada naczynia miksującego"  wkładamy pokrojoną kapustę, marchew i cebulę - rozdrabniamy 20 sek. Obr. 4. Jeśli wystąpi potrzeba ponowić rozdrabnianie.
 Do posiekanych warzyw dodajemy wcześniej przygotoany dip mieszając 20 sek. Obr. 2.
 Najlepiej podawać schłodzoną.
Sałatka COLESLAW wg JJ
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze