Czas przygotowania
                                25min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                25min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     6 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
SAŁATKA Z ZIELONYCH WARZYW Z VINEGRETTE ZE ŚWIEŻEJ POMARAŃCZY
- 300 g brokuł, pokrojonego na różyczki
 - 200 g fasolki szparagowej, ciętej mrożonej
 - 150 g ogorka zielonego, pokrojonego w paski
 - 150 g papryki zielonej, pokrojonej w paski
 - 100 g cebuli czerwonej, obranej, pokrojonej w pólksiężyce
 - 1000 g ciepłej wody
 
VINEGRETT
- 100 g miąższu z świeżej pomarańczy
 - 40 g octu jabłkowego
 - 40 g miodu
 - 50 g musztardy francuskiej
 - 100 g oliwy z oliwek
 - 15 g koperku, świeżego
 - 2 g soli
 - 2 szczypty pieprzu
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Varoma - 
                        
                        
                        Motylek - 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Do naczynia miksującego wlewamy wode
2. Na pokrywę naczynia układamy VAROMĘ , na dolnej części wkładamy brokuł i fasolkę szparagową 15-18min./VAROMA/obr.0,5
( tak aby warzywa były al dente)
3. Sparowane wrzywa zhartować w zimnej wodzie, odsączyc. Wszystkie składniki na sałatke połaczyć razem. 
"Blokada naczynia miksującego" 1. Suche i czyste naczynie włączamy 15s./obr.10 w tym czasie przez otwór w pokrywie naczynia wrzucamy koperek. Przekładamy do innego naczynia.
2.Do naczynia miksujacego wkładamy pomarańcze i ocet 6s/obr.10
3. Wkładamy motylek i pozostałe składniki na Vinegrett 30s/obr.4
4. Gotowym Vinegrettem polewamy warzywa.
SAŁATKA
VINEGRETTE
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
               Kategorie przepisów: 
                                      
                
              
          
      INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze