 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                5min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                5min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     30 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            
                            
                            Przepis jest testowany
                        
                                                            - TM 31
opublikowany: 06/09/11
                            
                zmieniono dnia: 03/09/17
                    Składniki
- 800 g cukru
- 800 g malin, przebranych, umytych
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Do naczynia włożyć maliny, potem cukier i zmiksować 6 s/obr. 5. - 2. Podgrzewać 20 min/80°C/obr. 2. - 3. Przecedzić przez sito z drobnymi oczkami i rozlać do sparzonych wrzątkiem lub wyprażonych w piekarniku słoiczków. - 4. Słoiczki odwrócić do góry dnem, pozostawić do przestygnięcia. 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Zawsze przygotowywałam go podgrzewając owoce z odrobiną wody, ale wczoraj wypróbowałam ten sposób i już nigdy go nie zrobię. Oczywiście dodałam mniej cukru i gotowałam jeszcze 10 minut w temperaturze 80 stopni. Słoiki pasteryzowałam w piekarniku, żeby zapobiec zepsuciu. Doceniam przepis!
run 3
Sok jest przepyszny. Do tej pory zawsze robiłam parując owoce niewielką ilością wody, ale wczoraj zrobiłam z tego przepisu i nigdy wiecej nie zrobię innego. Oczywiście dałam mniej cukru i faktycznie zagotowałam całości jeszcze 10 minut w 80 stopniach. A żeby mięć pewność że się nie zepsuje zapasteryzowalam słoiczki w piekarniku. Dziękuję za przepis!!
Rewelacyjny sposób, szybko, łatwo i wygodnie Daję tylko połowę mniej cukru
 Daję tylko połowę mniej cukru  
            
rnilka:
Dobre pytanie 😁 sama chce teraz zrobić z czereśni i się zastanawiam... Próbowała Pani/Pan w końcu zrobić?
Agnieszka KJ rzetrzyma zimę, ja w zeszłym roku zrobiłam całkiem na zimno tzn tylko maliny zasypywałam dużą ilością cukru, nic nie grzałam i całą zimę przetrzymał mi w lodówce
rzetrzyma zimę, ja w zeszłym roku zrobiłam całkiem na zimno tzn tylko maliny zasypywałam dużą ilością cukru, nic nie grzałam i całą zimę przetrzymał mi w lodówce
            
Sok pyszny w sam raz będzie na zimowe wieczory, dziękuję za przepis 😊
Zrobiłam sok jak w przepisie dodatkowo zagotowałam po przetarciu jeszcze raz 10min na 80stopni i przelałam do butelek. Czy taki sok jest jakoś zapasteryzowany? Czy powinno sie te butelki zagotować? Czy przetrzyma zimę?
Ogólnie sok pyszny. Dzieci juz drugą butle piją.a do zimy daleko 😉
Z góry dziękuję za odp. Sok robiłam pierwszy raz w życiu. A tm od kilku tygodni więc zupełny świeżak ze mnie 🙄.
Pozdrawiam
Czy ktoś probowal robic z tego przepisu sok z wisni?
Sok pyszny, dałam o połowę mniej cukru i jest idealny. 😁
Właśnie zrobiłam i jest wyśmienity. Nie wiem, czy wytrzyma do zimy, bo kusi wyglądem i zapachem