 
    
            Czas przygotowania
                                0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     4 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                --
                            Składniki
- 150 g sera pleśniowego, (wg upodobań - ja dałam ser gorgonzola)
- 200 g śmietany do zup i sosów 18% (np. Łaciata)
- 50 g masła
- 450 g szpinaku rozdrobnionego mrożonego, (pokruszonego na małe kawałki)
- 3 ząbki czosnku
- 1 cebula duza, pokrojona na kawałki
- 250 g makaronu penne
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- czosnek i cebulę dusimy na maśle 5 min 90 st.C .Dodajemy Szpinak, i śmietanę gotujemy 15 min. / 100 st. C/ obr. 2. Dokładamy ser pleśniowy pokrojony w kostkę i gotujemy jeszcze 2 min. / 100 st. C / obr. 2. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku (po spróbowaniu, bo ser ma dość intensywny smak). - Podajemy z ugotowanym makaronem penne. 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
               Kategorie przepisów: 
                                      
                
              
          
      INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze