 
        Załaduj zdjęcie
    Czas przygotowania
                                20min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                38min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     2 
                                     osoba/osoby 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 5
opublikowany: 11/10/17
                            
                zmieniono dnia: 11/10/17
                    Składniki
Perfekcyjny ryż do sushi
- 200 gramów ryżu do sushi
- 1 litry wody
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Koszyczek Koszyczek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Ryż do sushi płuczemy: można to zrobić na sitku pod bieżącą wodą, bądź w misce, kilkukrotnie wymieniając wodę, dopóki woda wlana do ryżu przestanie być mętna.
 2. Ryż umieszczamy w koszyczku.
 3. Do naczynia wlewamy 1 litr wody.
 4. Gotujemy: 18min/VAROMA/4 "Obroty wsteczne" . "Obroty wsteczne" .
 Po zakończeniu ryż przekładamy do naczynia i studzimy.
 Ryż wychodzi idealny, zdecydowanie lepszy niż przy tradycyjnym gotowaniu na gazie.
 Przepis pochodzi z australijskiej przepisowni.
Porady
Jeżeli potrzebujemy więcej ryżu (200 gram wystarcza na rolki dla 2 osób), czas gotowania i ilość wody pozostawiamy takie same, wystarczy dołożyć ryżu.
                        Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
               Kategorie przepisów: 
                                      
              
          
      
                                                                                                                                                                                                            Przyjęcie
                                                                                                                                                                    Bufet
                                                                                                                                                                    Prezent
                                                                                                                                                                                                                        Gotowanie na co dzień
                                                                                                                                                                                                                                    Łatwe
                                                                                                                                                                                                                                                                                        Danie główne
                                                                                                                                                                                                                                    Obiad
                                                                                                                                                                    Kolacja
                                                                                                                                                                                                                        Przekąska
                                                                                                                                                                                                                                                                                        Potrawa z ryżu
                                                                                                                                                                                                                                                                                        Japońska
                                                                                                                                                                                                                                    
                        
            
                INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze