 
                                            
                                    - TM 31
Składniki
Ciasto
- 2 czubate łyżeczki soli
- 500 g mąki
- 95 g oliwy z oliwek
- 210 g białego wina
farsz
- pieprz i sól do smaku
- 2 łyżki bułki tartej
- 1 całe jajko
- 100 g sera grana
- 370 g sera ricotta
- 350 g ugotowanego szpinaku
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do TM wlewamy wino i podgrzewamy 2 min temp. 50oC, dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy 2 min obr interwał, wykładamy w inne naczynie i odstawiamy w ciepłe miejsce pod przykryciem na ok 30 min. - W tym czasie pokroić ser Grana na małe kawałki i rozdrobnić go w TM 20 sek obr 6 dodać pozostałe składniki i wymieszać obr 4 - 15 sek. - Z ciasta uformować 2 koła o średnicy 24 cm. 
 nałożyć farsz - na środku koła wielkości filiżanki a z pozostałej części farszu zrobić wianuszek poniżej kulki.
 Przykryć drugim ciastem i pokroić nożem na 1/2 potem na 1/4 - na 1/8 - na 1/16 pozostawiając kulkę środkową bez nacięcia zagnieść brzegi ciasta np. widelcem i przewrócić ciasto z farszem na bok, każdy kawałek po kolei.- Ciasto pomalować roztrzepanym jajkiem. 
Porady
Wykorzystując szpinak mrożony należy go dobrze odparować, żeby farsz nie był zbyt rzadki.
Piec w temp. ok 190 stopni C
 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Zrobiłam ale nie pomślałam żeby przygotować na czymś z czym wjedzie do piekarnika i przy przenoszeniu już przygotowanego miałam trochę zamieszania. Pieczemy 45minut?
Szpinak uwielbiam, więc dla mnie rewelacyjne danie
Ciasto Marcinku wyszło Tobie bardzo pyszne
Dziś robię na spotkanie z przedstawicielami
Super to wygląda i napewno świetnie smakuje. Dodaje do wypróbowania
mniam. wygląda smakowicie
Prosty, a Ty lubisz tworzyć, więc możesz dodać jeszcze np. pomidory w zalewie pokrojone, można zrobić z jednym typem sera itp. Do tego barszczyk czerwony i obiad jest lub na romantyczną kolację z czerwonym winem typu Beauvillon.
Dodaję do wypróbowania. Uwielbiamy z rodziną szpinak w każdej postaci. 
 
Dodaję do wypróbowania. Uwielbiamy z rodziną szpinak w każdej postaci.