Czas przygotowania
                                1h 20min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                1h 50min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     50 
                                     kawałek/kawałki/kawałków 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 6
 
opublikowany: 12/10/19
                            
                zmieniono dnia: 12/10/19
                    Składniki
DULCE DE MEMBRILLO (serce pigwowca)
- 1000 gramów pigwy lub pigwowca, bez skórki i gniazd nasiennych
 - 60 gramów wody
 - 750 gramów cukru
 - skórka z cytryny
 - sok z jednej cytryny
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Koszyczek - 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do 
"Blokada naczynia miksującego"  włożyć pigwę lub pigwowca, wodę, skórkę i sok z cytryny.
Rozdrobnić 10 s. /obr. 10
Zgarnąć wszystko kopystką na dno
"Blokada naczynia miksującego" 
Na pokrywę
"Blokada naczynia miksującego"  położyć koszyczek. 
Ustawić pozycję /Varoma /40 minut/obr. 3
Następnie dodać cukier i gotować 40 minut /Varoma / obr. 2
Po ugotowaniu całość zmiksować 10 s. /obr. 10
Zawatrość przełożyć do żaroodpornego prostokątnego naczynia.
Naczynie wstawić do piekarnika na ok 30 minut 150 stopni C Wystudzoną galaretkę umieścić w lodówce na 12 godzin.
Tak przygotowaną dulce de membrillo (serce pigwy).Podawać z paletą serów, słoną szynką, kaczką, jako dodatek do czerwonego wina.Lub jako deser. 
Porady
Galaretke przechowujemy w ledówce zapakowanąw pergamin.
                        Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
Dziękuję
            
Polecam pyszna