Czas przygotowania
                                0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     4 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            
                            
                            Przepis jest testowany
                        
                                                            - TM 31
 
opublikowany: 17/11/10
                            
                zmieniono dnia: 23/01/14
                    Składniki
- 200 g kwaśnej śmietany
 - 1 pęczek szczypiorku, posiekanego
 - Sos szczypiorkowy:
 - 200 g śmietanki do kawy, 10%
 - 4 papryki, kolorowe
 - Papryka do nadziewania:
 - 1 łyżeczka papryki słodkiej
 - 0,25 łyżeczki białego pieprzu
 - 0,5 łyżeczki soli
 - 1 łyżeczka bulionu granulowanego
 - 500 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
 - 100 g cukinii, pokrojonej na kawałki
 - 120 g cebuli, pokrojonej na kawałki
 - Farsz:
 - 20 g mleka
 - 0,5 łyżeczki soli
 - 1 szczypta pieprzu
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Farsz: Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na farsz , rozdrobnić 5 s/obr. 5. Papryka do nadziewania:
 - Papryki przeciąć wzdłuż, oczyścić, umyć, lekko osuszyć i wypełnić farszem.
 - Nafaszerowane papryki umieścić w wysmarowanej tłuszczem formie, polać śmietanką i piec w rozgrzanym piekarniku. Czas zapiekania: 50 min/temp. 200°C. Sos szczypiorkowy:
 - Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki sosu, wymieszać 10 s/obr. 3. Otrzymanym sosem polać papryki.
 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
Gdyby nie analogiczny przepis znaleziony na cookidoo.de (https://cookidoo.de/vorwerkWebapp/app#/recipe/8832440877686), nie zrobiłabym tych papryk. Treść wprowadzona chaotycznie, bez ładu i składu. A szkoda, bo efekt końcowy zadowalający.
wyglądaja super ale ja nie ogarniam co do czego w składnikach. co jest do sosu co farszem...nie rozumiem
            
Pychotka!!
 ja dodałam jeszcze do farszy troszkę kiełbaski swojskiej, wyszły przepyszne 
Dodaję do swoich wegetariańskich potraw - wyglądają apetycznie
Super!
Ok. Już wiem. Nie doczytałam się za pierwszym razem. Przepraszam
Witam ! Mam pytanie czy 200 g śmietanki dodać do farszu czy do sosu?