 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                20min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                20min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     2 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 6
- TM 5
opublikowany: 03/01/22
                            
                zmieniono dnia: 03/01/22
                    Składniki
Krem z cukinii i awokado z jarmużem na parze
- 700 g cukinia
- 70 gramy  Awokado
- 5 g czosnek, 1 zabek
- 60 gramy Orzechy nerkowca
- 15 gramy masło klarowane, 1 łyżka
- 50 gramy jarmuż, 2 garscie
- 5 g sól, 1 lyżeczka
-  Pieprz
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Varoma Varoma
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Cukinię (700g) obieramy i kroimy na kawałki.
- Do naczynia miksującego przekładamy masło klarowane (15g) i cukinię. Dusimy 5 min/100℃/obr. 1,5.
- . Dodajemy 700 ml wody
- Do przystawki Varoma wkładamy umyty i poszarpany na kawałki jarmuż (50g)
- Naczynie miksujące zamykamy, ustawiamy Varomę, gotujemy 15 min/100℃/obr. 1.
- Varomę ściągamy, odkładamy na bok
- Do zupy dodajemy czosnek ( 1zabek) , nerkowce (60g), awokado (70g), sól i pieprz do smaku.
- Wszystko miksujemy na gładki krem 1 min/obr. 10. W razie potrzeby doprawiamy do smaku
- Podajemy posypane jarmużem
moja porcja: 1
Porady
Przepis do przygotowania zupy znajdziesz poniżej, ale zdecydowanie polecamy zrobić ją podczas przygotowania burgerów z indyka jak w poprzednim przepisie 
 Krem wykorzystasz jeszcze jutro na kolację
                         Krem wykorzystasz jeszcze jutro na kolację
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze