 
                                            
                                     
                                    Składniki
Ciasto
- 30 g drożdży
- 250 g wody
- 2 łyżeczki cukru
- 500 g mąki
- 50 g cukru
- 40 g oliwy z oliwek
- 2 łyżki masła
- 1 żółtko
- 1 szczypty soli
- 120 g rodzynki sułtanki
- rozmaryn, według uznania, ja dałam ok 10g
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Rodzynki namoczyć w wodzie ok 20 min. - 2. Drożdże, cukier i wodę podgrzać 2min/37°C/obr.1 - 3. Dodać resztę składników według kolejności, wyrabiać 3 min/  "Blokada naczynia miksującego" / "Blokada naczynia miksującego" / "Ciasto" "Ciasto"- 4. Ciasto przełożyć do innego naczynia, przykryć bawełnianą ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na ok. 15 min. - 5. Formować bułeczki, posmarować białkiem - 6. Piec ok. 10-15 min w tem. 180°C - SMACZNEGO  
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                                                                                                     
                                     
                     
                     
                                     
                        

 
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
żółtko to składnik ciasta, pozostałym z jajka białkiem smarujemy 
            
w liście składników żółtko....smarujemy białkiem :/ Nie rozumiem
Bułeczki pyszne,
oryginalne w smaku! Pozostały swieże przez kolejne 2 dni. Gratuluję i dziękuję za przepis pozdrawiam
 pozdrawiam
Moim gościom bardzo smakowały.Przepis poszedł w obieg.Z tego co wiem koleżanki też piekły i są zadowolone.Polecam.
Cieszę się bardzo, że bułeczki smakowały Ja piekę je zawsze w trybie góra dół.
 Ja piekę je zawsze w trybie góra dół.
Pozdrawiam serdecznie
Bułeczki wyszły pyszne i puszyste. W moim piekarniku musiałam wydłużyć czas pieczenia o 10 minut. Piekłam w trybie góra dół, a może powinnam dać termoobieg?
ja też dzisiaj upiekę
Proszę dać znać czy smakowały Pozdrawiam.
 Pozdrawiam.
napewno wypróbuję