 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                35min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     -- 
                                     -- 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 5
opublikowany: 08/07/18
                            
                zmieniono dnia: 08/07/18
                    Składniki
Chleb pszenno-żytnio-razowy
- 40 g świeżych drożdży
- 30 g miodu
- 300 g mleka
- 50-60 g otrębów pszennych lub żytnich
- 50-60 g płatków owsianych
- 200 g mąki pszennej
- 200 g mąki żytniej razowej
- 20 g oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki soli
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do  "Blokada naczynia miksującego"  dajemy drożdże + miód + mleko - mieszamy 2:30min 37 st.C obroty 1 "Blokada naczynia miksującego"  dajemy drożdże + miód + mleko - mieszamy 2:30min 37 st.C obroty 1
 Następnie dodajemy otręby, płatki owsiane, mąkę, oliwę z oliwek, sól - wyrabiamy 3min "Ciasto" "Ciasto"
 Gotowe ciasto przekładamy do foremki (do 30cm) i zostawiamy do wyrośnięcia.
 Pieczemy w rozgrzanym piekarniku ok 30-35 min. 200st.C (góra-dół).
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze