 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                2h 0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                32h 0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     10 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
Bułki miękkie i puszyste - jak sklepowe a bez chemii
- 550 g Mąki pszennej typ 500-550
- 25 g drożdży świeżych
- 250 g letniej wody
- 1 łyżeczka soli
- 125 g Serka Philadelphia
- 1 jajko
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Drożdże, letnią wodę i sól mieszamy  "Blokada naczynia miksującego"  2m/37C/obr. 1, następnie dodajemy serek i mąkę "Blokada naczynia miksującego"  2m/37C/obr. 1, następnie dodajemy serek i mąkę "Blokada naczynia miksującego"  4min./ "Blokada naczynia miksującego"  4min./ "Ciasto" "Ciasto"
 Zostawiamy do wyrośnięcia w naczyciu, aż będzie widoczne pod miarką. (ok. 1h)
 Wyrabiamy ponownie 1min. "Ciasto" "Ciasto"
 Formujemy bułeczki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
 Przykryć i poczekać na wyrośnięcie 30min.
 Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Wkładamy do nagrzanego 225C piekarnika i pieczemy 30 minut.
 Bułki studzimy na kratce.
 UWAGA! Bułki po wyciągnięciu będą twarde jak kamień po lekkim ostudzeniu zmiękną. Na następny dzień nie są czerstwe! po lekkim ostudzeniu zmiękną. Na następny dzień nie są czerstwe! 
Porady
Bułki można dowolnie formować i dodawać swoje ulubione dodatki takie jak np. zboża, dynia czy czarnuszka. Co kto lubi.
                        Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Jaaa, przepraszam teraz zobaczylam komentarz!!!!
 blizej gory
 blizej gory
            
Ja ustawiam bez termoobiegu i daje na srednia wysokosc piekarnika
Jak ustawić piekarnik elektryczny : góra /dół, termoobieg. ... ?