Czas przygotowania
                                1h 0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                1h 20min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     4 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
CIASTO
- 500 g mąki pszennej
 - 250 g mleka
 - 30 g drożdży świeżych
 - 15 g cukru
 - 10 g soli
 - 1 jajko
 - 30 g masła
 - 4 łyżki oleju
 - DODATKOWO:
 - sezam
 - białko
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1.Do naczynia miksującego włożyc drożdże,mleko,cukier.Podgrzewać 2 min 30 sek/37 st C/obr.1
2.Dodać masło,sól,mąkę jajko.Wyrabiać ciasto 3 min/Interwał.
3.Ciasto odstawić na ok 30 minut do wyrośnięcia.
4.Formować bułki,wierzch posmarować białkiem,posypać sezamem.
5.Wstawić do piekarnika,piec ok 20 minut w temp.180 st.C
ciasto dzielimy na 4 części około 200g formujemy na kształt bułek
PRZYGOTOWANIE
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 21
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
Olej służy do nasmarowania miski jak trzeba przełożyć ciasto do wyrośnięcia.
te bułki są rewelacyjne
 często goszcza na naszym stole 
            
a olej?kiedy dodac?
Robił ktoś może bułeczki na nowszym modelu mam TM5 i nie wiem jak z obrotami?
Bułeczki pycha, olej pominęłam. Polecam
nuta122: olej pomiń całkowicie
            
Fantastyczny przepis, a bułki bądź kebaby są wyśmienite!!! Polecam i robiłam już po raz kolejny.
Ludzie- co z tym olejem z przepisu?kiedy???🙏
Super!