 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                10min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                40min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     12 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
BUŁKI Z FIGAMI I SUSZONĄ ŚLIWKĄ
- 400 g mąki pszennej, typ.650 + dodatkowa ilość do oprószenia
- 100 g figi suszonej, pokrojona w kostkę, pozbawionej twardych końcówek
- 100 g śliwek suszonych, bez pestek, pokrojone w kostkę
- 50 g drożdży świeżych
- 200 g ciepłej wody
- 5 g soli
- 10 g cukru
- 25 g kakao
- 30 g oliwy z oliwek
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Koszyczek Koszyczek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Figi i śliwki zalać wrzątkiem. Odstawić .
 2. Rozgrzewamy piekarnik do 180C w tym czasie do czystego i suchego naczynia wkładamy mąke i kakao 10s/obr.6
 3. Dodajemy resztę składników i odsączone oraz odciśnięte za pomocą koszyczka ślwiki i figi 50s/INTERVAŁ
 4. Ciasto powinno być wilgotne.
 5. Dzielimy za pomoca kopystki, każdą gotową bułkę obtaczamy w mące i układamy na blaszce wyłożonej pergaminem lub silikonową matą.
 6. Pozostawiamy do wyrośnięcia przez około 5-10min w ciepłym miejscu (mogą to byc drzwiczki rozgrzewajacego sie piekarnika)
 7. Pieczemy ok 25 -30min. 180C
BUŁKI
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
               Kategorie przepisów: 
                                      
                
              
          
      INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Zaintrygował mnie ten przepis i chętnie go wypróbuję. Proszę o podpowiedź: co pasuje do tych bułek? Czy jest to propozycja śniadaniowa, czy może podwieczorkowa?