3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

ZUPA Z PIECZONEJ KACZKI


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

ZUPA Z PIECZONEJ KACZKI

  • 400 g pomidory, z puszki
  • 200 g cieciorka gotowana, puszka
  • 150 g udko z kaczki, upieczone bez kości
  • 100 g liście szpinaku, mrożone
  • 60 g cebuli
  • 3 ząbki czosnku
  • 30 g masła
  • 40 g pietruszka korzeń
  • 60 g marchwi
  • 40 g Seler korzeń
  • 40 g por
  • 60 g papryka czerwona, świeża
  • 20 g bulion drobiowy, wykonany w TM
  • 1000 g woda
  • 2 szczypty pieprz czarny, mielony
  • 1 szczypty papryki chilli, w płatkach
  • 5 g sól
  • 1 pęczek natki pietruszki

PIECZONE UDKO Z KACZKI

  • 250 g udko z kaczki
  • 2 szczypty sól
  • 2 szczypty majeranek, suszony
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g oleju
  • 6
    1h 30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    PIECZONE UDKO Z KACZKI
  1. 1. Marynata do kaczki- do naczynia Blokada naczynia miksującego włożyc wszytskie przyprawy 10s./obr.6
    2. Udko z kaczki zamarynować w marynacie. Piec 50-60 min w rozgrzanym do 160C piekarniku.
  2. ZUPA
  3. 1. Do naczynia miksującgo wkładamy cebulę przekrojoną na pół, czosnek 10s./obr.6
    2. Kopystką zgarnąć na dno naczynia.
    3. Dodać masło 2 min/100C/obr.1
    4. Warzywa kroimy w cieńkie słupki (julienne)
    5. Do nczynia dodajemy pokorojoną marchew,piertuszkę, seler oraz por 2min/100C/obr.1
    6. Dodajemy wodę,pomidory z puszki kostkę bulionową ( wykonna w TM ) sól, pieprz, paprykę w płatkach,upieczone udko z kaczki pokrojone w kostkę 10min/Obroty wsteczne/obr.1
    7. Dodajemy odmrożony szpnak, cieciorkę z puszki, paprykę pokrojoną w słupki 10min./100C/Obroty wsteczneobr.1
    8. Gotową zupę podajemy z posiekaną natką pietruszki.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz