Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
ZUPA Z KISZONYCH POMIDORÓW Z SOCZEWICĄ I OLIWĄ TRUFLOWĄ
- 300 g kiszonych pomidorów
- 250 g wody z kiszonych pomidorów
- 60 g cebuli
- 2 ząbki ząbek czosnku
- 20 g oleju
- 100 g marchewki, obranej
- 50 g Seler korzeń
- 50 g pietruszka korzeń
- 20 g bulion drobiowy, wykonany w TM
- 150 g śmietana, min. 30% tłuszczu
- 1000 g wody
- 200 g soczewicy, gotowa ( z puszki)
- 20 g oliwa truflowa
- 10 g cukru
- 2 szczypty soli, drobnej
- 2 szczypty pieprz czarny, mielony
-
6
35min
Czas całkowity 35minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1) Do naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wkładamy cebulę przekrojoną na pół,czosnek 10 s/obr.6 zgarnąć kopystką na dno naczynia
2) Dajemy olej do naczynia"Blokada naczynia miksującego" 2 min./Varoma/obr.
3) Dodajemy warzywa pokrojone w kostkę 10 s/obr. 6 warzywa zgarniamy kopystką na dno naczynia
4) Dodajemy wodę, kostkę bulionu, sól, pieprz i cukier 10 min. /Varoma/obr. 1
5) Dodajemy pomidory, wodę z kiszonych pomidorów 8 min./ Varoma/ obr.1
6) Dodajemy śmietanę 2 min./obr.10
7) Po zblędowaniu 4 min./100 C/obr.1
8 ) Gotową zupę podajemy z odsączoną z zalewy soczewicą i zupę skrapiamy oliwą.
ZUPA
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz