3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

ZUPA Z CUKINII I KOPRU WŁOSKIEGO


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

ZUPA Z CUKINII I KOPRU WŁOSKIEGO

  • 200 g cukinii, pokrojonej w kostkę
  • 100 g bulwy kopru włoskiego, pokrojonego w paski ( bez twardej części z środka bulwy)
  • 100 g Pora, pokrojonego w paski
  • 80 g cebuli, obranej i pokrojonej na 4
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1200 g wody ciepłej
  • 30 g oleju
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżeczki bulionu warzywnego lub drobiowego, wykonanego w TM
  • 2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
  • 1/4 łyżeczki pieprzu mielonego
  • 100 g pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    ZUPA
  1. 1. Należy uruchomić TM 10s./obr.10 w tym czasie przez otwór wrzucamy natkę pietruszki. Zsiekaną natkę przekładamy za pomocą kopystki do innego naczynia.
    2. Do naczynia wkładamy czosnek i cebulę 3s./obr.5 przekładamy za pomoca kopystki do innego naczynia.
    3. Na pateli delikatnie podsmażamy na oleju cukinię, por i koper włoski. Pod koniec dodajemy masło i zsiekną cebulę z czosnkiem, należy delikatnie poddusić.
    4. Do naczynia miksujacego wlewamy wodę dodajemy bulion warzywny, przyprawę uniwersalną, pieprz i podduszone warzywa. Gotujemy 12min./100C/obr.1Obroty wsteczne
    5. Dodajemy pomidorki koktajlowe i natke pietruszki 5min./100C/obr.1Obroty wsteczne
    6. Podajemy bezpośredno po przygotowaniu.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy