Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Zupa tajska z kurczakiem i batatami
- 500 gramów pierś z kurczaka
- 400 gramów bataty
- 20 gramów kolendra, świeża
- 35 gramów pasta curry czerwona
- 600 gramów mleczko kokosowe
- 2 łyżeczki sól
- 1 łyżeczki pieprz, mielony
-
6
25min
Czas całkowity 25minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- Kurczaka i bataty pokrój w 1-1,5cm kawałki
- Do naczynia miksującego włożyć kurczaka, bataty, kolendrę, pastę curry, mleczko kokosowe, wodę, sól i pieprz, gotować 20 min/100°C/"Obroty wsteczne" /obr. 1.
- Zupę tajską z kurczakiem i batatami podawać bezpośrednio po przygotowaniu, udekorowaną świeżą kolendrą.
Krojenie
Gotowanie
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Zupę można udekorować kolendrą oraz podawać z makaronem w stylu azjatyckim, jednk bez makaronu jest wystarczająco gęsta.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz