3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa soczewicowo-pomidorowa


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

zupa

  • sól i pieprz do smaku
  • 1200 g wywaru warzywnego lub mięsnego
  • 1 puszki pomidoròw w puszce, krojonych
  • 150 g czerwonej soczewicy
  • 1 płaskiej łyżeczki curry w proszku
  • 3 płaskie łyżki oliwy
  • 1 ząbka czosnku
  • 1 marchew
  • 1 Cebula czerwona, średniej wielkości
  • opcjonalnie świeże zioła
5

Przygotowanie

  1. Do Zablokowany włożyć marchewkę, cebulę i czosnek. Rozdrobnić 5s./obr. 4-5.


    Zgarnąć kopystką ze ścian naczynia do wewnątrz i w razie potrzeby ponownie rozdrobić. Marchewka powinna być w drobnych kawałkach, ale nie rozdrobniona na miazgę. Dodać oliwę i poddusić- 3 min/varoma/obr. 1. Dodać curry, pomidory z puszki, soczewicę, wywar i zagotować w 100st Wsteczne obr. 1. W momencie osiągnięcia przez TM temperatury, zmniejszyć do 90st i gotować 25 minWsteczneobr.1


    Podawać z ziołami wedle uznania.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Do zupy można dodać ostr paprykę, chili lub inne bardziej zdecydowane przyprawy. Jest wówczas bardzo rozgrzewająca.

Dodam, że smakuje każdemu, kto ją próbuje i nigdy wcześniej nie miał do czynienia z soczewicą tmrc_emoticons.) 






Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Zupa ugotowana. Trochę

    Zgłoszony przez Meg na czerwca 4, 2014 at 22:49.

    Zupa ugotowana. Trochę zmodyfikowana, bo cebulę dalam zwykłą i musiałam dołożyć drugą puszkę pomidorów (jedna dała za mało  wyrazisty smak i naczynie nie osięgnęło pojemności 2 l, a jednak lubię wykorzystywać możliwości TM do pełnatmrc_emoticons.) ), i dodałam trochę śmietany i mleka. Nam odpowiada.

    Meg

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciekawy pomysł na zupę, w

    Zgłoszony przez Meg na czerwca 3, 2014 at 14:11.

    Ciekawy pomysł na zupę, w najbliższym czasie wypróbuję.tmrc_emoticons.)

    Meg

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Już zmieniłam. Dziękuję za

    Zgłoszony przez synthia na czerwca 3, 2014 at 14:01.

    Już zmieniłam. Dziękuję za czujność tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smaczna i szybka zupa a do

    Zgłoszony przez klaudiszja na czerwca 3, 2014 at 12:05.

    Smaczna i szybka zupa a do tego tania i zdrowa tmrc_emoticons.) Tylko chyba mały chochlik wkradł się w przepis i dołożył temp. Varoma tam gdzie jest "zagotować w 100st/varoma/Wsteczne obr. 1." a później " zmniejszyć do 90st i gotować 25 min/Varoma/Wsteczneobr.1".

    Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze