Tu jesteś:
4
Składniki
2 porcja/porcje/porcji
Zupa krem z kukurydzy
- 1 puszki kukurydzy, konserwowej
- 120 gramy cebula
- 1 ząbki czosnek
- 1/4 łyżeczek kurkuma, suszona, mielona
- 1/4 łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
- 1 łyżeczki papryka słodka, mielona
- 1 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 500 gramy wody (albo bulionu warzywnego)
- 200 g mleczko kokosowe, (można pominąć)
- 2 czubate łyżki śmietany, 18% tłuszczu
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1. Cebulę (120g) i ząbek czosnku wkładamy do
"Blokada naczynia miksującego"
i rozdrabniamy 6s/obr 5
2. Kopystką zgarniamy cebulę i czosnek, dodajemy do"Blokada naczynia miksującego" kukurydzę, przyprawy, wodę (500g) lub bulion
i gotujemy 12minut /100stopni / obr2
3. Jeśli używamy mleka kokosowego (200g) to teraz je dolewamy
i miksujemy 1 min / obr zwiekszamy do 8
4. Przelewamy do misek i jeśli nie dolewaliśmy mleka kokosowego, to ozdabiamy kleksem śmietany.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz