Czas przygotowania
                                30min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                30min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     0 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 5
 
opublikowany: 25/05/17
                            
                zmieniono dnia: 25/05/17
                    Składniki
zupa krem z kukurydzy i kaszy jaglanej
- 130 g kaszy jaglanej
 - 10 g imbiru świeżego
 - 50 g cebuli
 - 2 ząbki czosnku
 - 900 g wody
 - 600 g kukurydzy, ok 2 puszki
 - 40 g masła
 - 1 łyżek soli
 - 1/2 łyżeczki pieprzu
 - 1 łyżek Papryki słodkiej
 - 1 płaskich łyżeczek kurkumy
 - 100 g śmietany 30%
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Koszyczek - 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Na pokrywę naczynia miksującego nałożyć koszyczek, odważyć do niego kaszę , opłukać pod bieżącą wodą, odstawić. 
2. do naczynia miksującego włożyć imbir , cebulę, czosnek, rozdrobnić4s/obr,5. składniki zgarnąć na dno naczynia.
3.dodać 500g wody i przełożyć z koszyczka do naczynia miksującego kaszę zamiast miarki dać koszyczek, gotować 13 min. /100C/ obr 1.
4.dodać 400g wody, kukurydze, masło, sól, pieprz, paprykę,kurkumę, gotować 8min. /100C/ obr 2. następnie dodać śmietane zmiksować 1 min 30 s./obr 5-10 stopniowo zwiększając obroty 
zupa
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
Zupa przepyszna i pożywna , w prosty sposób można "przemycić" rodzince kaszę jaglaną