3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa krem marchewkowo-pietruchowa wg Dukana


Wydrukuj:
4

Składniki

2 litr/litra/litry/litrów

  • 100 g cebuli, przekrojonej na połówki
  • 250 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 250 g pietruszki, pokrojonej na kawałki
  • 15 g oleju, parafinowego
  • 650 g wody
  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • 1 łyżeczka świeżych listków tymianku, lub 1/2 łyżeczki suszonego
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 0,25 łyżeczki pieprzu
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć cebulę, marchew i pietruszkę, rozdrobnić 5 s/obr. 5.
    2. Dodać olej parafinowy, dusić 5 min/Varoma/obr. 2.
    3. Dodać wodę, pieprz, tymianek, sól i bulion, gotować 15 min/100°C/obr. 2, zmiksować 10 s/obr. 10.
    4. Dodać jogurt naturalny, wymieszać 10 s/obr. 3.
10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy