Tu jesteś:
4
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
Zupa kalafiorowa
- 60 g cebuli, na ćwiartki
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 40 g Pora, pokrojonego
- 50 g selera, w kawałkach
- 50 g pietruszki, pokrojonej
- 200 g ziemniaków, pokrojonych na ćwiartki
- 250 g kalafiora, tyle ile mamy
- 2 porcje skrzydełek kurczaka
- 100 g piersi kurczaka
- 5 gałązek lubczyku świeżego
- 1 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego TM
- 1 łyżeczek soli
- 1 szczypty pieprzu
- 4 kulki ziela angielskiego
- 1 liści laurowy
- 1200 g wody
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1. do naczynia miksującego włożyc cebulę, marchew, por, seler, pietruszkę, ziemniaki, rozdrobnić 4s/obr 4,5
2. dodać filet i skrzydełka, różyczki kalafiora, bulion, lubczyk, sól, pieprz, ziele, liść laurowy i wodę, nałożyć koszyczek i gotować 25min/100st/ obr wsteczne 1
3. zupę przelać do wazy, można dodać posiekany koperek (na początku pracy z TM), ewentualnie zabielić śmietaną, doprawić do smaku.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Zamiast kalafiora można dodać różyczki brokuła. Uzyskujemy pyszną zupę warzywną z wyraźnymi kawałkami warzyw.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz