3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

ZUPA GRZYBOWA


Wydrukuj:
4

Składniki

ZUPA GRZYBOWA

  • 150 gramów marchew,seler,pietruszka
  • 60 gramów cebuli
  • 150 gramów grzybow lesnych mrożonych
  • 30 gramów masła
  • 2 kostki bulionu grzbowego
  • 1/2 opakowania zupy borowikowej KNOR
  • 1000 gramów wody
  • 30 gramów śmietany 18%
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu
  • 6
    40min
    Czas całkowity 40min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

    ZUPA GRZYBOWA
  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć cebulę, warzywa i 120 gram rozmrożonych grzybów leśnych (30 gram odłożyć) - rozdrobnić 4s/obr.6

    2.Dodac masło - dusić 4min/Varoma/obr.1

    3.Dodać wodę,kostki bulionowe, zupę KNOR, odłożone grzybki pokrojone w paski, sól, pieprz - gotowac 25 min/100s/obr 1 - postawić koszyczek zamiast miarki

    4.Zdjąć pokrywę, ostrożnie wyłowić paski grzbków, wlac śmietanę - zmiksować 5s/obr6

    Podawać z drobnym makaronem dekorując wyłowionymi grzybkami.

  2. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Aby zupa była pikantniejsza można dodać szczyptę pieprzu Cayen.

 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy