3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa grzybowa krem light


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Składniki na zupę grzybową

  • 130 g cebuli
  • 20 g masła
  • 40 g marchwi
  • 25 g selera
  • 300 g grzybów
  • 300 g ziemniaków
  • 1 łyżek wegety naturalnej
  • 1 płaskich łyżeczek soli
  • pokrojona pietruszka
  • grzanki, lub gwiazdki z ciasta francuskiego
  • 2 ząbki czosnki
5

Przygotowanie

    Gwiazdki z gotowego ciasta francuskiego
  1. Gwiazdki wycięłam przy pomocy foremki do ciastek

  2. gwiazdki po upieczeniu

  3. Zupy w thermomix
    1. na wirujące noże (obr.9) wrzucam 2 ząbki czosnku
    1. 2 dorzucam cebulę w ćwiartkach szatkuję poz.5 , 2 sekundy, ogarniam łopatką warzywa
    2. podsmażam cebulkę i czosnek czas 2,5 min , 100oC ,poz.1
    1. 3 dokładam pokrojoną na mniejsze części marchew, selera - siekam poz.6 2 sekundy
    1. 4 ogarniam łopatką ze ścianek naczynia wszystkie posiekane naczynia
    1. 5 dodaję oczyszczone pokrojone grzyby
    1. 6 pokrojone na duże części ziemniaki
  4. 1. 7 dolewam ok.500 g wrzącej wody

    1. 8 wsypuję przyprawy
  5. 1. 9 czas gotowania to ok.30 min poz.

    1. 10 po ugotowaniu miksuję zupę na krem poz.7-8 kilka sekund 
  6. 1.11 na koniec ewentualnie dolewam gotującej wody i doprawiam

  7. 1. 12 do zupy w talerzach dodaję grzanki/gwiazdki i pokrojoną pietruszkę

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

więcej zdjęć na blogu

//alicjakwkrainie.blogspot.com/2015/10/zupa-krem-z-lesnych-grzybow-2-wersje.html


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo dobra! Polecam, idealnie gładka, zrobiłam...

    Zgłoszony przez Tyskaart na października 9, 2022 at 20:02.

    Bardzo dobra! Polecam, idealnie gładka, zrobiłam z prawdzikow, czarna ale dobra 😃

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam dzisiaj - pyszna. Bardziej bym ją...

    Zgłoszony przez Aniday na grudnia 10, 2016 at 14:39.

    Zrobiłam dzisiaj - pyszna. Bardziej bym ją jednak rozrzedziła i grzybka suszonego dodała na wzmocnienie smaku. Fajnie że można ją jeszcze potem pod siebie zmodyfikować. Trafia do ulubionych przepisów!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze