3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

ZUPA DYNIOWA


Wydrukuj:
4

Składniki

1 mala cebula, 1 mala marchewka, 4 pomidory bez ziarenek, zabkow czosnku, 1 (2 cm) kawalek imbiru, 20 g masla, 500 g dyni, 250 g wody, 200 g smietanki bez laktozy, 200 g sosu pomidorowego, 1 lyzeczka papryki slodkiej, 1 lyzeczka Curry, 1/2 lyzeczki soli

  • 6
    25min
    Czas całkowity 25min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego wlozyc obrane: cebule, czosnek i imbir, marchewke, i pomidorki pozbawione ziarenek, ustawic na 5 sek./5Obroty wsteczne nastepnie dodac maslo i ustawic na 2 min./120°C/1Obroty wsteczne Po tym czasie dodac dynie obrana i pokrojona w kostke i ustawic na 5 sek/5Obroty wsteczne dodac wode, smietanke bez laktozy, sos pomidorowy, kostke bulionowa warzywna i wszystkie inne przyprawy, ustawic na 20 min./100°C/2Obroty wsteczne Po tym czasie ustawic ponownie na 8 sek./5-9Obroty wsteczne zwiekszac obroty w celu zmiksowania.
    Zupa jest przepyszna i rozgrzewajaca, w sam raz na zimowe dni.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy