Tu jesteś:
4
Składniki
80 g
zupa a la mexico z mięsem mielonym
- 80 g cebuli, połówki
- 4 ząbki czosnku
- 50 g oliwy
- 500 g mięsa mielonego
- 1 puszki kukurydzy, razem z wodą
- 1 puszki groszku zielonego, razem z wodą
- 1 puszki fasoli czerwonej, razem z wodą
- 1 puszki pomidorów pokrojonych
- 1 łyżki bulion warzywny TM
- O,5 łyżeczki pieprzu cayenne
- 1 łyżeczki papryki ostrej
- 50 g serka śmietankowego
- 2 czubate łyżki przecieru pomidorowego
-
6
38min
Czas całkowity 38minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5
Przygotowanie
-
1.Cebulę i czosnek włożyć do
ustawić 6s/obr 5
2.Dodać oliwę i dusić 5min/varoma/obr 1
3.Dodać mięso mielone i dusić 12min/varoma/2
4.Dodać pozostałe składniki oprócz serka i gotować 15min/varoma/2 nałożyć koszyczek
5.Dodać serek 5min/100/2
zupa a la mexico z mięsem mielonym
11
Porady
Można dodać 100ml wody razem z serkiem
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz