3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

zupa a la mexico z mięsem mielonym


Wydrukuj:
4

Składniki

80 g

zupa a la mexico z mięsem mielonym

  • 80 g cebuli, połówki
  • 4 ząbki czosnku
  • 50 g oliwy
  • 500 g mięsa mielonego
  • 1 puszki kukurydzy, razem z wodą
  • 1 puszki groszku zielonego, razem z wodą
  • 1 puszki fasoli czerwonej, razem z wodą
  • 1 puszki pomidorów pokrojonych
  • 1 łyżki bulion warzywny TM
  • O,5 łyżeczki pieprzu cayenne
  • 1 łyżeczki papryki ostrej
  • 50 g serka śmietankowego
  • 2 czubate łyżki przecieru pomidorowego
  • 6
    38min
    Czas całkowity 38min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

    zupa a la mexico z mięsem mielonym
  1. 1.Cebulę i czosnek włożyć do Closed lid ustawić 6s/obr 5

    2.Dodać oliwę i dusić 5min/varoma/obr 1

    3.Dodać mięso mielone i dusić 12min/varoma/Counter-clockwise operation2

    4.Dodać pozostałe składniki oprócz serka i gotować 15min/varoma/Counter-clockwise operation2 nałożyć koszyczek

    5.Dodać serek 5min/100/Counter-clockwise operation2
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Można dodać 100ml wody razem z serkiem


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy