3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wiosenna zupa z listków rzodkiewki


Wydrukuj:
4

Składniki

5 porcja/porcje/porcji

  • 100 gramów cebuli
  • 20 gramów masła
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • listki z 2 sporych pęczków rzodkiewek
  • 400 gramów ziemniaków pokrojonych w kostkę
  • 1000 gramów wywaru z kurczaka
  • 100 gramów śmietany 18%
  • sól i pieprz do smaku
5

Przygotowanie

  1. Listki rzodkiewki oderwać od pęczka , starannie umyć i osuszyć.
    Cebulę obrać i przekroić na ćwiartki, włożyć do naczynia miksującego i posiekać 5 s./ obr.5.
    Zgarnąć na dno naczynia przy pomocy kopystki, dodać masło i oliwę , dusić  2 min./Varoma/ obr.1
    Dodać listki rzodkiewki i ponownie dusić  2 min./Varoma/obr.1
    Następnie dodać wywar z kurczaka i ziemniaki pokrojone w kostkę, gotować 20 minut /100 stopni/ obr.1
    Dodać śmietanę i zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji ok 30 s./ obr. 8
    Doprawić do smaku.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Więcej o zupie na moim blogu //wszelkiemojepasje.blogspot.com/2013/04/wiosenna-zupa-z-listkow-rzodkiewki.html lub stronie na FB //www.facebook.com/WszelkieMojePasje


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nigdy takiej zupy nie jadłam

    Zgłoszony przez jolla5 na lutego 23, 2014 at 19:56.

    Nigdy takiej zupy nie jadłam ale jak wyrośnie u mnie rzodkiewka to na pewno taka zupa zagości w moim menu tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • BARDZO DOBRA zupka ja zamiast

    Zgłoszony przez Jampek na lipca 20, 2013 at 11:59.

    BARDZO DOBRA zupka ja zamiast liści rzodkiewki dałem liście pokrzywy (mlode z górnego pęda) wyszła wyśmienita zupa krem. Smakowała nie tylko mi ale także moim przyjaciołom. Część z nich jak przychodzi na zupę to już z pokrzywą Big Smile

    Życzę wszystkim smacznego

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Moje dzieci były  przekonane,

    Zgłoszony przez bietka na kwietnia 28, 2013 at 12:06.

    Moje dzieci były  przekonane, że jedzą krem z brokuła - wyprowadziłam je z błędu dopiero po jedzeniu, bo łatwo się uprzedzają do jedzenia nawet nie kosztując. Tak samo całe lata robiłam z wątróbką drobiową - na pytanie co jest na obiad mówiłam, że mięsko z kurczaka i wszystko znikało z talerza.

    “Kreatywność to wymyślanie, eksperymentowanie, wzrastanie, ryzykowanie, łamanie zasad, popełnianie błędów i dobra zabawa "   -  Mary Lou Cook


                          

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam dziś na obiad   z

    Zgłoszony przez ElaK na kwietnia 28, 2013 at 02:09.

    Zrobiłam dziś na obiad  tmrc_emoticons.)  z ziemniakami  tmrc_emoticons.)  Rodzinka myślała, że to szczawiowa i bardzo się zdziwiła, że wykorzystałam listki rzodkiewki do zupy  Big Smile  Dzięki za przepis  tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ElaK napisał: Do tej pory

    Zgłoszony przez bietka na kwietnia 15, 2013 at 15:20.

    ElaK

    Do tej pory dodawałam listki rzodkiewki do surówki  tmrc_emoticons.)  Czas zrobić z nich zupę  tmrc_emoticons.D  Dzięki za przepis, na pewno wypróbuję ale raczej z gruntowych rzodkiewek.  tmrc_emoticons.D   tmrc_emoticons.)  Pozdrawiam 

     

    Tak zupę zdecydowanie najlepiej robic na listkach z ekologicznych upraw lub z wlasnej dzialki - wtedy wiemy co jemy i mamy pewnosc ,że nie pryskane tmrc_emoticons.)

    “Kreatywność to wymyślanie, eksperymentowanie, wzrastanie, ryzykowanie, łamanie zasad, popełnianie błędów i dobra zabawa "   -  Mary Lou Cook


                          

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Też słyszałam, że dobra ta

    Zgłoszony przez MałgorzataRyba na kwietnia 15, 2013 at 12:06.

    Też słyszałam, że dobra ta zupa jest. Będę próbować.

    www.thermoprzepisy.pl


    www.vitasklep.pl

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ubiegłaś mnie z publikacją

    Zgłoszony przez gabi49 na kwietnia 15, 2013 at 11:20.

    Ubiegłaś mnie z publikacją tej zupy. Ja też taką z listków  rzodkiewki robiłam, ale bez ziemniaczków. Zagęszczałam mąką ryżową. Budziła zdziwienie, ale była smaczna.  Polecam.  Big Smile

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Do tej pory dodawałam listki

    Zgłoszony przez ElaK na kwietnia 15, 2013 at 08:00.

    Do tej pory dodawałam listki rzodkiewki do surówki  tmrc_emoticons.)  Czas zrobić z nich zupę  tmrc_emoticons.D  Dzięki za przepis, na pewno wypróbuję ale raczej z gruntowych rzodkiewek.  tmrc_emoticons.D   tmrc_emoticons.)  Pozdrawiam 

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze