3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Zupa marchewkowa z mlekiem kokosowym


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

Wariant Zupa marchewkowa z mlekiem kokosowym

  • 700 g marchewki, [pokrojonej na kawałki]
  • 900 g gorącej wody, [może być wrzątek]
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 0,5 łyżeczki czerwonej papryki, [mielonej]
  • 3-5 gałązki bazylii, [posiekanej lub porwanej na kawałki[
  • 1,5-2 łyżeczki łyżeczka startej skórki z cytryny, [opcja: pomarańczy]
  • 4 łyżeczki 1 cm startego imbiru, [mielony lub świeży]
  • 200 g mleczka kokosowego
  • 35 g oliwy z oliwek
  • 210 g cebuli, [pokrojonej na ćwiartki]
5

Przygotowanie

    Wariant Zupa marchewkowa z mlekiem kokosowym
  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć cebulę i rozdrobnić - 6 sek. / obr. 5. Zgarnąć ze ścienek z pomocą kopystki na dno naczynia.

    2. Dodać oliwę z oliwek i podrzewać - 5 min. 30 sek. / Varoma / obr. 1.

    3. Dodać marchew i rozdrobnić - 10 sek. / obr. 6.

    4. Dodać gorącą wodę, sól, pieprz, czerwoną paprykę i bazylię. Gotować - 15 min. / Varoma / obr. 3.

    5. Dodać startą skórkę cytryny, imbir i podgrzać - 10 min. / 70°C / obr. 3.

    6. Dodać mleczko kokosowe i zblendować - 1 min. / obr. 10.

    SMACZNEGO tmrc_emoticons.)
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Zupa jest bardzo ostra ze względu na dużą ilość imbiru, ale u nas taka smakuje wszystkim najlepiej. Śmiało można zmniejszyć jego ilość.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ale super te wasze propozycje wariacji Muszę...

    Zgłoszony przez ajcyrtap na stycznia 10, 2017 at 13:43.

    Ale super te wasze propozycje wariacji tmrc_emoticons.) Muszę wypróbować!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • zupa jest odlotowa. Ja dodaję

    Zgłoszony przez Dorota59 na sierpnia 27, 2015 at 22:38.

    zupa jest odlotowa.

    Ja dodaję jeszcze troche soku z cytryny, trawy cytrynowej.

    W pierwszym etapie cebule miksuję z 2 zabkami czosnku.

    Do zupy polecam chlebek posmarowany pesto.

    Smacznego 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zupka wyszła bardzo dobra:)

    Zgłoszony przez Soniando na lutego 4, 2015 at 12:51.

    Zupka wyszła bardzo dobratmrc_emoticons.) Ja dodałam curry pół łyżeczki, nie dawałam mleka kokosowego tylko trochę smietanki i wrzuciłam kostkę. Polecam posypaną  przysmarzonym boczkiem wędzonym i lub ziarnami dyni. Mozna wrzucic ugotowane ziemniaki lub podawać z grzankami, wariant sycacytmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mamula, śmiało można

    Zgłoszony przez ajcyrtap na grudnia 29, 2013 at 14:22.

    Mamula, śmiało można zmniejszyć ilośc imbiru - wiadomo, nie każdy lubi jego intensywny smak.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Niestety,  w moim domu nie

    Zgłoszony przez mamula na listopada 5, 2013 at 15:32.

    Niestety,  w moim domu nie przeszła-mocny smak imbiru zabił wszystko. Chyba za mało soli.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • mmmmm na bank wypróbuje

    Zgłoszony przez immanuel na kwietnia 17, 2013 at 13:27.

    mmmmm na bank wypróbuje tmrc_emoticons.) brzmi smacznie i myśle że taka jest tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze