3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Zupa-krem z roszponki


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

2 porcje

  • 1 pieprz, [szczypta]
  • 120 g mleko 3,2%
  • 350 g Woda mineralna, niegazowana
  • 2 ząbki czosnek
  • 1 kostka rosołowa
  • 100 g sałata roszponka, [zostawić kilka listków do dekoracji]
  • 15 g cebula
  • 1 chili, [szczypta, opcjonalnie do smaku]
5

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć cebulę, roszponkę, kostkę rosołową, czosnek i wymieszać 7 s/obr. 5. Zgarnąć kopystką na dno naczynia.

    2. Dodać wodę i zagotować 6 min/Varoma/obr. 1.

    3. Dodać mleko i pieprz. Podgrzać  1 min 30 s/60ºC/obr. 1.

    4. Całość miksować przez 20 s, przesuwając obroty od 1 do 10.

    5. Podawać na ciepło, dekorując listkoma roszponki (opcjonalnie) odrobiną chili.

    Smacznego!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Robię ją właśnie kolejny raz

    Zgłoszony przez mikulina na kwietnia 15, 2015 at 14:23.

    Robię ją właśnie kolejny raz - jest przepyszna!

    Mańka - najpiękniejsza z całej wsi Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze