Tu jesteś:
4
Składniki
4 osoba/osoby
PYSZNA ZUPA Z CUKINI
- 50 g cebuli
- 1-2 ząbki czosnku
- 30 g oleju rzepakowego
- 1/2 g łyżeczki pieprzu mielonego
- 500 cukini
- 800 g wody
- 50 g Pora
- 2 czubate łyżki kaszy jaglanej
- 1 plastry imbiru
- 1 łyżki sera feta
- 1 łyżki masła
- 1 łyżeczek Bulionu warzywnego
- 1 łyżki Pesto z czosnku niedzwi
-
6
25min
Czas całkowity 25minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- 1) cebulę, czosnek i imbir włóż do
"Blokada naczynia miksującego" rozdrobnij 3 sek/ obr.5
2) dodaj olej i duś 2 min/ 100 C / obr. 2
3) dodaj pokrojoną cukinię bez obierania, opłukaną wrzątkiem kaszę jaglaną, pokrojonego w talarki pora dodaj przyprawy oraz 800g wody i gotuj 15 min/ 100 C/ obroty 2.
4) dodaj ser oraz łyżkę masła.
5) zmiksuj na krem 1 min / obroty powoli zwiększaj do 9-10
Dopraw wg uznania solą i pieprzem do ulubionego smaku. Ja jem z tostem, dzieci z grzankami a mąż dodaje curry i garść orzechów.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz