Składniki
- 260 g pieczarek
 - 160 ziemniaków
 - 200 g warzyw, (por, seler, pietruszka, marchew, cebula)
 - 1/2 serka topionego, (najlepiej śmietankowego)
 - 1 kostka grzybowa Knora
 - 4 łyżeczki przyprawy warzywnej
 - przyprawy (ziele angielskie, pieprz, liść laurowy)
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Odłożyć 3 pieczarki na bok, resztę wraz z ziemniakami rozdrobnić - 10 s. obr. 4.
Wrzucić kostkę rosołową i założyć koszyczek z warzywami, przyprawami i pokrojonymi w paski pieczarkami które odłożyliśmy wcześniej.
Wlać 1,5 l. wody i gotować - 100 stop. C, 20 min., obr. 2.
Po 10 min. zmniejszyć temp. do 90 stop. C. i dodać serek topiony.
Na koniec zmiksować zawartość garnka - 10 s., obr. 6
a na talerz wyłożyć pokrojone pieczarki z koszyczka.
Jeszcze tylko nieodzowna pietruszka (dla witamin i kolorku).
Smacznego!
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
                    
                    
                                    
                        

                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze