3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pieczarkowa na szybko


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

  • 260 g pieczarek
  • 160 ziemniaków
  • 200 g warzyw, (por, seler, pietruszka, marchew, cebula)
  • 1/2 serka topionego, (najlepiej śmietankowego)
  • 1 kostka grzybowa Knora
  • 4 łyżeczki przyprawy warzywnej
  • przyprawy (ziele angielskie, pieprz, liść laurowy)
  • 6
    7min
    Czas całkowity 7min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Odłożyć 3 pieczarki na bok, resztę wraz z ziemniakami rozdrobnić - 10 s. obr. 4.

    Wrzucić kostkę rosołową i założyć koszyczek z warzywami, przyprawami i pokrojonymi w paski pieczarkami które odłożyliśmy wcześniej.

    Wlać 1,5 l. wody i gotować - 100 stop. C, 20 min., obr. 2.

    Po 10 min. zmniejszyć temp. do 90 stop. C. i dodać serek topiony.

    Na koniec zmiksować zawartość garnka - 10 s., obr. 6

    a na talerz wyłożyć pokrojone pieczarki z koszyczka.

    Jeszcze tylko nieodzowna pietruszka (dla witamin i kolorku).

    Smacznego!

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy