3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

KREM SZPINAKOWY


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 1 KG SZPINAKU
  • 100 g mleka
  • 30 g MASŁA LUB MARGARYNY
  • 3 jajka
  • 1 ŁYŻKA OLEJU
  • SÓL,PIEPRZ
  • 60 G BUŁKI
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. LIŚCIE SZPINAKU PRZEBRAĆ, ODCIĄĆ ŁODYŻKI,DOKŁADNIE OPŁUKAĆ OSĄCZYĆ I ODCISNĄĆ. BUŁKĘ NAMOCZYĆ W CIEPŁYM MLEKU. PO CHWILI ODCISNĄĆ I ZMIKSOWAĆ RAZEM ZE SZPINAKIEM W NACZYNIU CZAS 10S OBR. POZ. 5-6. DO SZPINAKU DODAĆ MASŁO, ŻÓŁTKA, SÓL, PIEPRZ I DOKŁADNIE WYMIESZAĆ CZAS 10S OBR. POZ.3-4, WSTECZNE . BIAŁKA UBIĆ NA SZTYWNĄ PIANĘ  W NACZYNIU, PRZY ZDJĘTEJ MT I ZAŁOŻONYM MOTYLKU CZAS OK 3 MIN,OBR. POZ 4 I WYŁOŻYĆ DO MISECZKI.UBITE JAJKA WYMIESZAĆ DELIKATNIE ZE SZPINAKIEM CZAS 10S OBR. POZ.2-3. WYSOKIE NACZYNIE DO ZAPIEKANIA WYSMAROWAĆ OLIWĄ, WLAĆ MASĘ SZPINAKOWĄ, WSTAWIĆ DO LETNIEGO PIEKARNIKA I PIEC 20 MIN POCZYM ZWIĘKSZYĆ TEMPERATURĘ PIEKARNIKA I PIEC JESZCZE 10 MIN. PO WYJĘCIU NATYCHMIAST PODAWAĆ.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Proponuję w sposobie

    Zgłoszony przez gabi49 na lipca 22, 2011 at 08:12.

    Proponuję w sposobie wykonania zmienić kolejność czynności: czyli przed włożeniem szpinaku do naczynia ubić białka na pianę, którą potem dołożyć do szpinaku. Latwiej bowiem wyjąć pianę z naczynia , aniżeli je opróżniać z rozdrobnionego szpinaku. Czytając przepis  można tak zrobić.

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •   pycha

    Zgłoszony przez morelka984 na lipca 19, 2011 at 09:01.

     Cooking 6 pycha

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •   pycha

    Zgłoszony przez morelka984 na lipca 19, 2011 at 09:01.

     Cooking 6 pycha

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze