3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Krem kalafiorowy


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 500 g kalafiora
  • 150 g obranych marchewek
  • 50 g cebuli
  • 30 g masła
  • 1,5 kostki rosołowej
  • 30 g mąki
  • 50 g serka topionego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 700 g wody
  • 200 ml śmietany (najlepiej cremefine do gotowania)
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1.  

    Cebulę rozdrobnić, rzucić na noże przez otwór  -  5sek/obr.5

    Dodać masło, zagotować  -  3min/100stopni/obr.2

    Dodać kalafior, marchewkę i rozdrobnić  -  30sek/obr.7

    Dodać wodę, mąkę, kostki, serek topiony, sól, pieprz i zagotować  -  15min/100stopni/obr.4 nałożyć miarkę!

    Po ugotowaniu zmiksować  -  30sek/obr.7 nałożyć miarkę i przytrzymać!

    Dodać śmietanę i gotować  - 5min/80stopni/obr.3

    Na koniec do smaku można dodać koperek, grzanki lub groszek ptysiowy

     

    SMACZNEGO!

     

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Wysmienita zupa, choc na

    Zgłoszony przez dchroszcz na lutego 28, 2013 at 14:35.

    Wysmienita zupa, choc na poczatku nie wierzylam w jej smak, bo obawiam sie ze marchewka  zdominuje kalafior. 

    MIle zaskoczenie gdyz marchew okazala sie doskonalym uzupelnieniem smakowym!

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zupka jest delikatna i bardzo

    Zgłoszony przez Żancia na sierpnia 5, 2012 at 15:01.

    Zupka jest delikatna i bardzo smaczna - POLECAM!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze