3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

DOMOWE KOSTKI ROSOŁOWE, NAJPROSTSZE


Wydrukuj:
4

Składniki

2 słoik/słoiki/słoików

DOMOWE KOSTKI ROSOŁOWE, NAJPROSTSZE

  • 1 opakowania włoszczyzna, mrożona, 450-500g
  • 50 gramów ser parmezan
  • 200 gramów seler naciowy
  • 1 cebula
  • 1 pomidor
  • 2 ząbki czosnek
  • 50 gramów suszone grzyby
  • 2 łyżeczki zioła prowansalskie, suszone
  • 120 gramów sól gruboziarnista
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 50 gramów białe wino, wytrawne
  • 3 łyżki oliwa z oliwek
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
    • Appliance TM 21 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 21
5

Przygotowanie

  1. Parmezan zmielić 10s/ obr. 10 i przełożyć do innego naczynia
  2. Do naczynia miksującego dodać włoszczyznę, seler naciowy w małych kawałkach, cebulę, obranego pomidowa, czosnek, liść laurowy. Rozdrobnić przy pomocy kopystki 10s/ obr. 7
  3. Dodać sól, wino, oliwę. Zamiast miarki na pokrywę naczynia nałożyć koszyczek. Dusić 30 min/ Varoma/ obr.2
  4. Dodać tarty parmezan, zmiksować 1 min/ obr. 4-8, stopniowo zwiększając obroty.
  5. Przełożyć do wyparzonych słoików, przechowywać w lodówce, zużyć do 3 miesięcy. Można zamrozić w pojemniku na kostki lodu.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Miarka MT
    Miarka MT
    kup teraz
11

Porady

Przepis w wersji analogowej znajdziesz na blogu Foodstories.pl


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy