Tu jesteś:
4
Składniki
2 słoik/słoiki/słoików
DOMOWE KOSTKI ROSOŁOWE, NAJPROSTSZE
- 1 opakowania włoszczyzna, mrożona, 450-500g
- 50 gramów ser parmezan
- 200 gramów seler naciowy
- 1 cebula
- 1 pomidor
- 2 ząbki czosnek
- 50 gramów suszone grzyby
- 2 łyżeczki zioła prowansalskie, suszone
- 120 gramów sól gruboziarnista
- 1 liść laurowy, suszony
- 50 gramów białe wino, wytrawne
- 3 łyżki oliwa z oliwek
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym! -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
5
Przygotowanie
- Parmezan zmielić 10s/ obr. 10 i przełożyć do innego naczynia
- Do naczynia miksującego dodać włoszczyznę, seler naciowy w małych kawałkach, cebulę, obranego pomidowa, czosnek, liść laurowy. Rozdrobnić przy pomocy kopystki 10s/ obr. 7
- Dodać sól, wino, oliwę. Zamiast miarki na pokrywę naczynia nałożyć koszyczek. Dusić 30 min/ Varoma/ obr.2
- Dodać tarty parmezan, zmiksować 1 min/ obr. 4-8, stopniowo zwiększając obroty.
- Przełożyć do wyparzonych słoików, przechowywać w lodówce, zużyć do 3 miesięcy. Można zamrozić w pojemniku na kostki lodu.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz
11
Porady
Przepis w wersji analogowej znajdziesz na blogu Foodstories.pl
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz