3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

brokułowy kremik


Wydrukuj:
4

Składniki

6 osoba/osoby

zupa-krem

  • 400 g brokuł świeży, różyczki (2 brokuły)
  • 30 g marchewka pokrojona w kawałki
  • 30 g pietruszka pokrojona w kawałki
  • 200 g ziemniaki pokrojone w plastry
  • 1000 g woda, (lekko wystawać powinny warzywa, nie powinny być całkowicie zalane woda) )
  • 3 kostki Rosołowe, (wykonane w TM lub kupcze( to 2 )
  • 15 g czosnku
  • 150-180 g serka topionego ziołowego

dekoracja

  • groszek ptysiowy
  • śmietana kwasna
  • koperek w/g uznania
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

    zupa-krem
  1. 1. do Closed lid wkładamy: brokuł, marchewka, pietruszka, ziemniaki

    2. dodajemy wode do Closed lid , wrzucamy kostki rosołowe

    3. gotujemy 25 min./Varoma/Counter-clockwise operation/obr.1

    4. podnosimy miarkę, dodajemy czosnek, serek topiony

    5. gotujemy 5 min./100° C/ obr.1

    6. miksujemy 30 sek./obr. 8

    podajemy z groszkiem ptysiowym i jak kto lubi z koperkiem i śmietaną

    SMACZNEGO

    podawać z groszkiem ptysiowym, smietaną , koperkiem
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz