Tu jesteś:
4
Składniki
Sos pomidorowy do pizzy
- 10 gramów bazylia, świeża, Tylko liscie
- 3 ząbki ząbek czosnku
- 15 gramów oliwy z oliwek
- 1 łyżeczki oregano, suszonego
- 1/2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
- 1/3 łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- 400 gramów pomidorów, z puszki, Mutti polpa
- 1 łyżeczki cukru
- 3/4 łyżeczki soli
-
6
17min
Czas całkowity 17minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1. Do naczynia miksującego włożyć bazylię, posiekać - 10 sek. / obr. 10.
Przełożyć do miseczki. - 2. Do naczynia miksującego włożyć 3 ząbki czosnku, posiekać - 10 sek. / obr. 10.
Zgarnać ze ścianek naczynia kopystką. - 3. Dodać do naczynia miksującego 15 gramów oliwy z oliwek, podsmażyć - 3 min. / temp. Varoma / obr. 1
- 4. Do naczynia miksującego dodać 1 łyżeczkę suszonego oregano, 0,5 łyżeczki mielonej słodkiej papryki, 1/3 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu.
Podsmażyć - 3 min. / temp. Varoma / obr. 1 - 5. Do naczynia miksującego dodać 400 gramów pomidorów z puszki (najlepiej Mutti Polpa), 1 łyżeczkę cukru, 3/4 łyżeczki soli
- 6. Zamiast miarki nałożyć koszyczek, dusić - 10 min. / 100 stopni / obr. 1
- 7. Zdjąć koszyczek, założyć miarkę i zmiksować - 10 sek. / obr. 10
- 8. Gotowy sos wykorzystać do pizzy lub jako bazę do sosów z makaronem.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz