3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sos paprykowy AJWAR


Wydrukuj:
4

Składniki

8 słoik/słoiki/słoików

  • 750 g papryki czerwonej
  • 70 g papryka chili serrano
  • 1/2 słoiki przecieru pomidorowego
  • 6 ząbka czosnku
  • 100 g cukru
  • 0,125 litra oleju
  • 0,06 litra octu (1/4 szklanki)
  • 3 kulki ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe małe
  • 2 łyżeczki soli (dałam morską)
  • 1 bakłażan (opcjonalnie)
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Oba rodzaje papryki obrać z gniazd nasiennych. Włożyć do naczynia miksującego.

    Rozdrobnić 10 s./obr.5. Dodać olej i ocet. Gotować 17 min./100°C/obr.2.

    Dodać resztę składników. Gotować 25 min./100°C/obr.2.

    Gorące wkładać do czystych małych słoiczków, zakręcić i odwrócić dnem do góry. Po 2 godzinach gotowe!

    opcja II: bakłażan przekroić wzdłuż na pół, posolić, odstawić na 30 min. następnie opłukać z soli, wytrzeć i ułożyć przecięciem do góry w żaroodpornym naczyniu. Polać 3 łyżkami oleju. Upiec przez 40 min. w temp. 180°C. Wydrążyć miąższ ze skorki i włożyć wraz z papryka do naczynia miksującego. Dalej postępować jak wyżej.

     

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Świetny. Zawsze się udaje.

    Zgłoszony przez rizunia na lipca 3, 2016 at 10:41.

    Świetny. Zawsze się udaje. Polecam. Jedną czynność dodałabym. Przed zasłoikowaniem wyjąć kulki ziela angielskiego i liście. tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry sos. Polecam

    Zgłoszony przez kasiuk2 na sierpnia 18, 2015 at 11:41.

    Bardzo dobry sos. Polecam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze