3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

SOS OKONOMIYAKI


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

SOS OKONOMIYAKI

  • 3 ząbki czosnek
  • 5 gramy imbir świeży
  • 70 gramy Ketchupu
  • 30 gramy sos sojowy
  • 10 gramy mirin
  • 20 gramy ocet ryżowy
  • 15 gramy cukier
  • 1 1/2 łyżeczki musztardy Dijon
  • 1/2 miarka wody
5

Przygotowanie

  1. Obierz czosnek i imbir. Pokrój na mniejsze kawałki i wrzuć do miski TM i nastaw na 4 sekundy/prędkość 7

    Zeskrob ze ścianek czosnek i imbir

  2. Dodaj resztę składników, zdejmij miarkę z pokrywy i nastaw robota na 14 minut/100°C/prędkość 1

  3. Sos powinien mieć fajną, gęstą konsystencję
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Miarka MT
    Miarka MT
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Sos użyj na ciepło do naleśników japońskich okonomiyaki, albo do mięs czy innych warzywnych dań
Więcej o sosiku znajdziesz tutaj https://luksusowakuradomowa.com/sos-okonomiyaki-przepis-thermomix/

Puzzled JEŚLI NIE MASZ POD RĘKĄ SOSU MIRIN TO ZASTĄP GO:

➡ woda + cukier

➡ sake z dodatkiem cukru w proporcji 3:1,

➡ białe wytrawne wino z cukrem w proporcji 1 łyżka stołowa na pół łyżeczki


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy