3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

sos grzybowy


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

sos grzybowy

  • 20 g suszonych grzybów
  • 100 g cebuli
  • 15 g oleju
  • 220 g bulionu, (rosołu)
  • 80 g śmietany, 18% tłuszczu
  • 10 liści natki pietruszki, świeżej, (opcjonalnie)
  • 6
    7min
    Czas całkowity 7min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
5

Przygotowanie

  1. Z suszonych grzybów przygotować puder. W suchym naczyniu Closed lid 30 sek/obr. 10 Puder przesypać do innego naczynia.
  2. Do naczynia Closed lid miksującego włożyć 100 g cebuli pokrojonej na ćwiartki. Zmiksować 8 sek/obr. 5.
  3. Dodać olej, dusić 3 min/100 st/obr 1.
  4. Dodać bulion (rosół) i przygotowany puder z grzybów. Gotować 3 min/100 st/obr 2.
  5. Dodać śmietanę. Miksować 30 sek/ zwiększając obroty od 3 do 7.
  6. Opcjonalnie dodać na koniec natkę pietruszki.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy