Tu jesteś:
4
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
sos grzybowy
- 20 g suszonych grzybów
- 100 g cebuli
- 15 g oleju
- 220 g bulionu, (rosołu)
- 80 g śmietany, 18% tłuszczu
- 10 liści natki pietruszki, świeżej, (opcjonalnie)
5
Przygotowanie
- Z suszonych grzybów przygotować puder. W suchym naczyniu "Blokada naczynia miksującego" 30 sek/obr. 10 Puder przesypać do innego naczynia.
- Do naczynia "Blokada naczynia miksującego" miksującego włożyć 100 g cebuli pokrojonej na ćwiartki. Zmiksować 8 sek/obr. 5.
- Dodać olej, dusić 3 min/100 st/obr 1.
- Dodać bulion (rosół) i przygotowany puder z grzybów. Gotować 3 min/100 st/obr 2.
- Dodać śmietanę. Miksować 30 sek/ zwiększając obroty od 3 do 7.
- Opcjonalnie dodać na koniec natkę pietruszki.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPyszny, polecam
Pyszny, polecam
Bardzo dobry sos. Dodaję do moich ulubionych...
Bardzo dobry sos. Dodaję do moich ulubionych 😋😋
Bardzo szybki i smaczny sos. Polecam!
Bardzo szybki i smaczny sos. Polecam!