Tu jesteś:
4
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
Sos Boloński
- 80 g cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 90 g marchewki
- 90 g papryki
- 10 g oliwy z oliwek
- 500 g sosu pomidorowego
- 1 łyżeczki oregano, suszone
- 1 łyżeczki bazylia, suszona
- 1 łyżeczki rozmaryn, suszony
- 1 łyżeczki soli
- 500 g mięsa mielonego
-
6
40min
Czas całkowity 40minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Do
"Blokada naczynia miksującego" dać cebulę, czosnek, marchewkę i paprykę
"Miksowanie" 8sek/obr5.
Zgarnąć kopystką wszystko ze ścianek.
Dodać oliwę z oliwek"Miksowanie" 5min/varoma/obr1.
Dodać sos pomidorowy, oregano, bazylię, rozmaryn i sól"Miksowanie" 5min/100stopni/obr1.
Doodać mięso mielone"Miksowanie" 20min/100stopni/obr1.
Gotowe!
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz